Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

NEUROFIBROMATOSA - LIPOMATOSA

 Mirek  1.3.2024 12:17

Dobrý den,
mám po celém těle (především ruce, břicho záda) spoustu boulí které se pod kůží volně pohybují a krom vnitřní strany lokte jsou spíše pod povrchem.
Moje diagnóza na neurologii byla stanovena jako neurofibromatósa se závěrem sledovat. Boule stále rostou ovšem podle popisu a všeho co jsem viděl na internetu se mi zdá že se jedná o klasické lipomy. Je možné provést diagnózu odborníkem který 100% rozezná o co se vlastně jedná a zda je nutné s tím něco dělat?

Odpovědět

Odpověď

Re: neurofibromatosa - lipomatosa
 Cempírek

Neurofibromatóza je relativně časté dědičné onemocnění. Takže pokud vaše bouličky nemá žádný váš předek, tak neurofibromatózu nemáte. Pokud ano, tak doporučuji důsledné sledování odborníkem, protože bouličky - neurofibromy bývají někdy zhoubné. Lipomy na 100% diagnostikuje kožní lékař pohmatem a biopsií - odebráním vzorku z bouličky.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: neurofibromatosa - lipomatosa
 Katka

Dobrý den, na těle, hlavně na rukou a na břiše se mi dělají podkožní boule, některé se zvětšují. Na rukou mám taky skvrny barvy bílé kávy. Četla jsem, že by to mohlo být projevem neurofibromatosy. Jsem epileptik. Tyhle bouličky se dělají i mé mamce. Nevím, jestli je možné zjistit, od čeho to je. Děkuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: neurofibromatosa - lipomatosa
 Cempírek

Tyto tukové bouličky jsou dědičné a znamená to, že jste získala po svých předcích predispozice k jejich tvorbě. Bohužel na to žádné diety ani prášky nejsou a bulky jde jedině operativně odstranit a nebo odsát biopsií.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: neurofibromatosa - lipomatosa
 Standa

Návod jak bezbolestně odstranit Lipom. Měl jsem Lipom (tuková bulka) velikosti 2 cm na zápěstí. Byl jsem u lékaře, který mi doporučil chirurgický zákrok, ovšem s tím, že hrozí znovu vytvoření Lipomu na jiném místě. Proto jsem hledal jiný způsob léčby. Koupil jsem si tyto vitamíny na podporu imunity a rozpouštění tuků Mega Lecithin FORTE 1325 mg, Vitamin C Acerola 500 mg od Walmarku a Vitamin E 400 mg od Zentiva vše po 30 tabletách a užíval denně po jedné tabletě od každého přípravku. Každý den (několikrát denně cca 10 a víc) prováděl intenzivní masáž Lipomu (cca 3- 5minut) někdy rukou, někdy přístrojem RELAX TONE. Velmi důležité je dodržovat pitný režim - minimálně 2 litry vody denně a omezit konzumaci tuků. Lipom úplně zmizel za 2 měsíce. Zmenšovat se postupně začal až po 3 týdnech. Takže to nevzdávejte hned po 14-ti dnech prvních neúspěchů. Dále dle hesla tvá víra tě uzdraví je nutné pozitivní myšlení. Věřící se mohou pomodlit za zmizení Lipomu a ti co nevěří, nechť si při masáži říkají „rozpouštím tě na Lásku“.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Bouličky které bolí
 Lenka

Mám po těle bouličky na nejsou vidět ale cítit na omak.Když jsou maličké hrozně bolí a bolest rozstřelují když povyrostou už tak nebolí.množí se docela rychle a já mám stále bolesti. Lékař říká snad neurofibrom jen uklidnující léky. Máte někdo podobné zkušenosti a jak toto léčíte,prosím o radu.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Lipomy

 pepca

Radu ohledně lipomů nikde nenajdete! Prostě se s nimi naučte žít.
Žádná léčba neexistuje a po chirurgickém odstranění vám s největší pravděpodoností lipomy narostou znovu.
Hlavně nenaleťte na různé zaručené masti, které nabízí internet,
jen z vás vytáhnou peníze a výsledek je nula!
Někteří lidé jsou lipomy poseti po celém těle!
Problém u lipomů je spíš v psychice. Sice to nebolí, ale nevypadá to pěkně
a otázky typu: "Co to máš za boule?" určitě nikomu příjemné nejsou.
Takže trička s dlouhým rukávem atd. Nic jiného totiž udělat nemůžete!
Kruté, bohužel, ale uvědomte si, že jsou lidé, kteří mají např. zhoubné nádory, takže jste na tom ještě relativně dobře!
Držím palce, patřím totiž mezi vás!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lipomy

 Milada Kwaczková

Dobrý den, je mi 65 let a mám po těle lipomy foto je levá ruka. Dcera je postižená také. Již některé byly operovany. Je jich mnoho. Prosím o kontakty pro vyšetření a operaci lipomu. Bydlíme Frýdek - Místek. Děkuji. S pozdravem Kwaczková Tel 608447946

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rosolovitá boule pod kolenem nebolí, jenom nemohu ráno nohu rozejít a kulhám,

 ludmila jirků

mám jít k lékaří neb stačí mast? jirků

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolestivá boule pod kůží na hlavě

 Erika

Dobrý den,, chci se zeptat.
Před 2 dny jsem si bavila vlasy, a za dvě hodiny se mi udělala bolestivá menší boule na tylu hlavy na levé straně,, když vezmu brufen pomůže to.. Na dotek to jinak trošku bolí. Bydlím v zahraničí tak proto si nevím rady co mám dělat prosím nevíte co by to mohlo být děkuji za radu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bouly pod kůží na levé ruce

 Jaro dante

Dobrý den,
možná po čtyřech nebo více letech jsem cítil boule na levé ruce, pak další a další celkem 4 bouly a dvě na pravém beze bolesty. Před dvěma lety jsem koupil nové kolo a začal jsem pravidelně jezdit i do práce. V loni v létě při dlouhém jízdě na kole a náhle po 40 kilometrech jsem cítil jen jednu ruku pravou a druhá levá ruka nebyla cítit, začal jsem tu necitlivou ruku mlátit o strom, aby se navrátila cit do provozu, stalo se to dvakrát. Levá ruka se začíná cítit bolesti, únava, bolesti hlavy, chopit věcí není schopna udržet ve vzduchu více než 5 vteřin.
Otázka zní: Je vhodné pracovat v Amazonu jako balič? Musím balit 100 ks na hodinu (10 hodin na den). A někdy po čtyřech dnech mívám horečku a špatně od žaludku.
Omlouvám se za hrubky. Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lipom 2cm

 Simona Odehnalova

Dobry den, po 3 letech bolesti mi dnes konecne nasli 2cm lipom v podkozi leveho hypogastria. Vysetreni na CT, MRI, sonu, gyn. laparoskopii ani pri kolonoskopii nic neodhalilo a v podstate mi bylo receno, ze si vymyslim. Dnes jsem byla u jine lekarky na sonu a ona okamzite vedela a lipom nasla. Vzhledem k tomu, ze je stale bolestivy, necham si jej odstranit. V minulosti jsem mela boreliozu, benigni tumor prsu, jsem alergicka a nyni se lecim se spalovou anginou. Testy na IgM borelie byly pozitivni, ceka se na WB. Loni jsem mela pul roku problem s polykanim. Bolest se stupnovala, ale nikde nic nenasli a take naznacili, ze si vymyslim. Pak to nejak odeznelo, ale od te doby mam kazdy druhy mesic bud 2 tydny kasel nebo anginu. Jiz nekolik let mam zvysene crp i leukocyty. Mohou byt nekde v krku take lipomy nebo jde o neco s imunitou ci jde o spojeni se spalou nebo boreliozou? Dekuji za odpoved.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lipomy

 petra

Dobry den,asi tak 3mesice mam bulky temer na cele leve ruce a leve noze,kterou mam neustale nateklou Jinak bulky jsou na pohmat bolestive a v v klidu pocituji skubani.Byla jsem na ultraz a lekar se me ptal jestli jsem nemela nejaky uraz a ze by to mohlo byt tukove,ale ze to preda k dosetreni na infekcni,kam dochazim na pravidelne kontroly kvuli borelioze a chlamydiiim.Muzete mi poradit z ceho by to mohlo byt?Citim se i hrozne unavena vaha mi klesa.Dekuji.Petra.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lipom

 Andrea Ulrichová

Dobrý večer, dnes mi na MR zjistili - rozsáhlý lipom vpravo v m.gluteus medius a minimus. Můžete mi prosím napsat o co se jedná ? Něco jsem si přečetla, ale nevím, jestli tomu chápu dobře. Děkuji Andrea.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Angiolipomatóza

 Jana

Dobrý den.
okolo 5Oti let se mně začaly hlavně na pažích ve velké míře tvořit tukové bouličky. Po důkladném vyšetření vč. histologie byla určena diagnóza angiolipomatóza. Za dalších 20 let jich dost přibylo, nahmatám je i v prsou, břichu, stehnech atd. Naštěstí obličej a krk není zasažen - zatím. O rodinné dispozici nevím, jen otec měl jednou odstraněnou tukovou bouli ve vlasech. Další 2 sourozenci nemají problémy.
Vím, že se s tím nedá v podstatě nice dělat, zajímala by mě ale jedna věc. Jde-li o výrůstky z tukové tkáně vč. prorůstání krevních cévek, jak to pak vypadá z vnitřními orgány ? Žaludek, játra, ledviny, srdce, střeva atd. mají také okolo sebe tuk a cévy. Jsou i na nich tyto výrůstky a mohou je případně poškodit v jejich funkci? Nikdo z lékařů mě na to neodpověděl, možná budu jednou při pitvě zajímavý anatomický preparát :-)
Děkuji za odpověď na výše uvedený mail.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Pupenec ve vlasech

 doxy

co je pupenec ve vlasech? Prý je to tukový nádorek,jak se to odstraňuje???

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Odstranění lipomu v prsu

 ivana urygová

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jak náročný je to zákrok a jak dlouhá je rekonvalescence. Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mám natěle tukove boule..**?

 jarmila

Névim coto je a bojim se jít k lekaří moje babíčka to mněla a umřela nato nevím jestli jsouto tukove boule nevím coto pořadně je a moje máminka to má taky a umira co mám dělat poradtemí prosim


Děkují Jarmila

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak se zbavit tukove boule u psa

 Marta

Našla jsem u mého pejska bulku na břichu. Zatím se hárá, tak čekám k dr., až přestane. Často ji hladím, před měsíce jsem ji stříhala a žádné, ani malé bulky jsem si nevšimla, až teď, když je velikosti menší, než koruny, tvar víc plochý, než tvar hrášku.. Obsah se dá podebrat, nebrání prstům se přes kůži vzájemně dotknout. Necítím bod bulkou žádné spojní s tělem. Ochlupení ani barva není změněna.Dá se poznat z mého popisu o jaký původ bulky jde? Díky za zodpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Angiolipom

 Marcela Surmanova

Dobrý deň, takéto aniolipom mám po tele na ruke nohe a nad obličkami ale mám ho priamo V obličke vo veľkosti 10 mm. Má kontroly u urológa každý 1 rok.Poradite my čo mám robiť Ďakujem za odpoveď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Obrázek lipomu

 Iva

Dobrý den,poradíte mi kde si můžu nechat chirurgicky odstranit lipom?Jedná se o intramuskulární lipom levého stehna.Nález na UZ a MRI mám k dispozici.Zkušený ortoped mi kdovíproč řekl že mě asi pošle po konzultaci na Bulovku.To jsem odmítla ,Bulovka má hodně špatnou pověst.Podle diskuze tady je to jednoduchá operace tak nevím proč mi to ortoped komplikuje.Hledám tedy kde by mi lékař odstranil tento lipom v rámci jednodenní chirurgie.děkuji za radu Iva

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Podkožní tuk na hlave me praskl sam co stim mam delat

 frantisek cerny

ahoj neco jsem wymackl ale neco me tam zustalo je to nebezpecne..... ctwtka me tam tak zustala a w hlawe na hmat mam diru ... dekuji za odpovet

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Tukové bulky na těle

 Zdeněk Štika

Už třicet let si nechavám tukové bulky chirurgicky vyřezávat a mám jich více a více.Muže mi nekdo poradit jak to řešit jinak.Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lipom

 Radek

Dobrý den,píše se tu,že odstranění lipomu je ambulantní zákrok,jaký důvod tedy má chirurg,který mě objednal na odstranění lipomu ze zadní části stehna do nemocnice s pobytem na 3dny.Mám tam 2 větší-(cca8x5,5x4cm) a 2 menší lipomy-(2x2cm)Prý mi dají celkovou narkozu,je to nutné?Mohli by mě to vyndat někde ambulantně?Děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

A ako zabranit tvorbe dalsich lipomov ?

 laco

Je toho na nete vela popisaneho ale vie alebo ma uz niekto skusenost ako zabranit co najviac vzniku dalsich lipomov a pripadne da sa niejako zbavit alebo zmensit tie ktore uz su? Ale prosim o odpoved niekoho komu sa to uz podarilo-zaujima ma vsetko ako kremi alebo tabletky,caje,vitamini.Ja som sa uz cirka jeden rok dal na zdravsie stravovanie,dodrzujem pitny rezim+beriem lecitin -vlakninu-uz jeden rok ale nemozem povedat ze by tie lipomo ustupovali,vopred dakujem za pomoc.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lipom odstranění

 Olina

Dobrý den,
mám lipom v oblasti žaludku. Slyšela jsem, že jeho odstranění není nic závažného, ale že je pod ním kilní jamka, kterou je potřeba zašít.
Chtěla jsem se zeptat, zda musím být potom na neschopence, jelikož mám namáhavou práci nebo jde jen o jednodenní zákrok.
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Kde odstraňují lipomy

 Ivanka Dušková

Dobrý den, potřebuji vědět na koho se mám obrátit v případě, že bych potřebovala odstranit lipomy, které mám po rukách, nohách a v poslední době se tvoří i na krční páteři.
Na nohách mi začínají bolet, nemohu se dostat do bot, bolí i v pantoflích. Na krční páteři je to velice neestetické a přesto že už jsem stará paní, tak mi to vadí.
Můžete mi poradit, kam se mám obrátit ? Vyzkoušela jsem chirurgii, kožní oddělení( tam alespoň zjistili že jsou mé boule lipomy) a všude se dozvídám, že se s tím nedá nic dělat.
Prosím o odpověď a děkuji
I. Dušková

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS