Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

ODSTRANĚNÍ NEHTU PALCE U NOHY

 Helena Matějková  19.2.2024 11:09

Jsem už v předkremačním věku, mám jistě dost nemocí, ale nikdy jsem neměla potíže s nehty. Sama jsem si je stříhala, nelakovala, ale udržovala. Pak už jsem se nemohla dobře ohýbat, mám propadlou klenbu a špatnou páteř. Tak jsem začala navštěvovat nejbližší pedikérku. Už je to nějaký rok, mám halux i kladívkové prsty ale diagnozu reumatoidní artritida drobných kloubů. Cukrovku nemám. Pedikérka mi prořízla nehet u palce u spodní části a nehet ztmavl. Řekla mi, aťsi koupím Exoderil, což jsem poctivě dělala asi 2 roky a když se nic nedělo, došla jsme na chirurgii. Doktorka mi dala mastičku - za pětikilo - že to nebolí, ale každý večer namočit, pak trochu poškrábat a dát mast na náplasti. To dělám těžko, protože ohýbání a deformace rukou, prstů mi dělá potíže. Podařilo se mi kus nehtu odstranit, ale u konce - asi centimetr mi to nejde a taky to hodně bolí. Teď jsou dovolené a přemýšlím, co by bylo, kdybych se na to už vykašlala, pořád myslím na konec a stejně mi to už nestačí dorůst. Mohla jsem to nechat tmavé, ale byla jsem zvyklá mít vše v pořádku. Taky se bojím nějakého strhávání, leda by mě uspali. V životě už bylo bolestí dost. Fyzických i psychických. Poradí mi někdo? Fotku nemám, mám jen starý telefon pro seniory.

Odpovědět

Odpověď

Re: odstranění nehtu palce u nohy
 Marcela

Dobrý den paní heleno nebojte se. stvrzený nehet nebolí a možná ani se to nestane. ve vašem věku věřím ze už toho bylo dost. Koukejte se sbírat a hurá na chirurgii už ať tam jste je mě jasný ze je problém se ohnout taky s tím zápasem já nemám rada pedik. Mě tam dost taky jednou zranila no a teď o mě měla jsem Plíseň pod palcema a tak jsem šla na kožní a ona říkala ze teď mají bezvadné léky a po půl roce a po lécích mě ta plíseň ustoupila alpaka se pod nehet dostala smět a já půl roku se léčila na kožním už jsem nemohla chodit a nakonec mě chirurgie musela odstranit oba. nehty můžete dostat otravu musíte jít k lékaři a změnit pedikúra zdraví vás Marcela

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Černání nehtů u palce nohy

 Eduard Hluchník

Je prosím na černání nehtů u palce nohy dobré infračervené světlo? Tatínek má na hýždí tumor a měl v noze trombozu, nosí kompresní punčochu a je diabetik na inzulínu.
Děkuji Hluchník

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS