Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

ZAPAŘENINY V TŘÍSLECH U DOSPĚLÝCH

 Karla  26.3.2024 10:18

Na opruzeniny bohužel trpím, hlavně pod prsy v létě :- (Co mi teda hodně pomohlo byl IntimComfort sprej o kterém jsem se dočetla v časáku. Rychle se mi ulevilo, pokožka se zklidnila proto ho nosím neustále u sebe.

Odpovědět

Odpověď

Zapareny zarez v podbrisku- previsle bricho
 Zdenka

Prosim, poradte uz si nevim rady. Mela jsem malinko zapareni v podbrisku namazala jsem to gencianovou vodickou, ale tim ze mam previsle brisko, tak se to potilo, tak jsem dala polstarek a prelepila naplasti. kdyz jsme tu naplast odlepili, tak se mi udelala dalsi zaparka a uz nevim cim ji lecit. V lekarne mi poradili imazol,ale nepomohlo, tak jsem umyla hermankem a susila, jenze kdyz chodim, tak se to stale zaparuje, nevim si rady cim mazat, nepomohlo by noviko. Dekuji za radu

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: zapareny zarez v podbrisku- previsle bricho
 Cempírek

Na opruzeniny pod prsy a také mezi stehny je nejlepší krém Bactroban. Bactroban Cream je na lékařský předpis a vydrží hodně dlouho. Stačí namazat dvakrát denně po dobu tří dní a opruzenina je pryč. Požádejte svého praktického lékaře o předpis. Mast obsahuje mimo antibiotik také kortikoidy a proto není vhodná k dlouhodobému používání. Vždy jen několik dní a dost.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Jarka

Mě na tyto problémy pomohla mastička neophytiol. Je dobrá, pomáhá a cena je skvělá.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 AnnaKruzikova

Dobrý večer měla bych prosbičku mám syna a ten trpí na zapareniny v trislech co by jste my na to poradily děkuji za brzkou odpověď hezký večer

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Cempírek

Při častých zapařeninách v tříslech je nutné dodržovat intimní hygienu. To znamená po každé stolici umýt konečník a jeho okolí mýdlem a důkladně vysušit ručníkem. Třísla taktéž alespoň jednou denně umýt mýdlem. Pro léčbu současných opruzenin požádejte dětského lékaře o předpis na mast Belogent, kterou pak použijte na postižená místa po dobu 7 dní. Mast obsahuje antibiotikum s kortikoidy. Jako prevenci před opakováním opruzenin zvolte pro syna vhodné spodní prádlo, které zamezí tření pokožky. Nejlepší jsou slipy, které by měly být každý den čisté.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Leona

Jezdíme s manželem hodně na výlety na kolech. Tento problém dobře známe. V lékárně nám doporučili Zitenax Active.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Darina

Určitě ho vyzkouším, líbí se mi možnost ho aplikovat preventivně, aby se případnému problému s pokožkou zabránilo.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Lucie

Koukněte sem - www.zitenax.cz/namah… Dočtete se vše co potřebujete.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Darina

Děkuji, co mě hodně zaujalo, že tento přípravek můžu aplikovat preventivně před vznikem problému. Objednala jsem si ho v Benu lékárně. Těším se, že pomůže.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: Re: zapařeniny v tříslech u dospělých
 Laura

Já s ním mám velmi dobrou zkušenost. Hodně mi pomohl, když jsem po cyklovýletu měla opruzeniny v tříslech. Pokožku krásně pohohl zregenerovat. Příště si ho aplikuji preventivně už před sportováním.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak na opruzeniny kůže
 Zdenka

Dobrý večer moc bych vás chtěla poprosit o radu, už víc jak měsíc mám opruzeninu v trisle a rostahuje se mi to na pipku moc se omlouvám jak jsem to napsala,koupila jsem si v lékárně sudokrem a nic teď si to mažu framykoinem a také nic, nevím co mám dělat je mi to nepříjemné měla jsem to i pod prsem tam mi to pomohlo moc děkuji za odpověď Zdenka

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Jak na opruzeniny kůže
 Cempírek

To je normální a potká to každého. Pro odstranění je důležitá každodenní hygiena a jemné ale důkladné vysušení ručníkem nebo lépe fénem. Pokožku vysoušejte jemným přikládáním vždy čistého ručníku, který byl vyvařen během praní alespoň na 60°C. Pokožku ručníkem nedrhněte, ale ručník jen přikládejte. Drhnutí může navodit libý pocit při svědění, ale jinak kůži naruší a umožní prostoupit tomu opruzeneckému neřádu hlouběji do kůže. Za opruzeninu může nejčastěji nějaká mykóza. Mykózy milují vlhko, takže abyste zabránila vzniku vlhkého prostředí při pocení, tak ihned po vysušení aplikujte dětský zásyp. Máte-li trochu nadváhu, tak klidně můžete použít k zásypu i toaletní papír, který složíte a umístíte ho mezi nohy. Jakmile nebude vznikat vlhko, tak opruzenina samovolně zmizí. Dbejte na to, abyste zásyp obnovila vždy, když ucítíte, že již zvlhnul.
Druhá možnost je místo zásypu použít mast Clotrimazol, kterou volně koupíte v lékárně. Použijte ji vždy po umytí dvakrát denně. Do několika dní se to zahojí.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Jak na opruzeniny kůže
 Zdenka

Moc děkuji za pomoc

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak na opruzeniny kůže
 j931

Taky jsem silnější a mám stejné problémy.Co mi pomohlo?
Ráno provést očistu i v záhybech a pod prsy.Večer opakovat.Chodit pokud to jde doma navolno.
Po utření ručníkem potřít Měsíčkovou mastí.Je to malá krabička k dostání všude za pár korun.Po namazání se rozpustí a udržuje pokožku vlhkou a to i v tříslech a pod prsy.Je to velká úleva hlavně na večer v období horka.Umývat ve vlažné vodě,zvyknete si.Opravdu lehká pomoc a pomůže to.
Budete se divit,ale to mi doporučil manžel,který studuje byliny.Pěkný den.

Přiložený obrázek | Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak na opruzeniny kůže
 Hubert

Mám morbidní obezitu,tudíž i problém po koupání dokonale vysušit třísla,která se po krátké době opět "zapaří".Svědí,velmi nepříjemné,páchne.Poradíte?Zhubnout v 77 letech není rada.Díky

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Www granulox sprej lekarny

 Jarda

Kde se sezene GRANULOX sprej a zakolik.Dekuji.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Opruzenina co na ní pomáha

 sabinka

Je mi 13 za chvíli mi bude 14 let mám cukrovku opruzeniny mám skoro každý rok nikdy jsme to neřešila ale teťkon jak jsem velká tak mi to už vadí požívám bepanthen chtěla by jsem se zeptat kolikrát denně si to mm mazat a jestli si to nemám mazat krémem na ruce??? a ještě by jsem se chtěla zeptat zmizí to tak do 3 dnů???

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Vředy na zadku

 Jirka

Na vředy na zadku pomáhá dobře višňák, který se dá koupit volně v lékárně. Bližší info o višněvského balzámu je zde: www.ceskaordinace.cz…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS