Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

ACETON V DECHU

 monika plánková  22.3.2024 16:13

Dobrý den, můj manžel má cukrovku, užívá léky, a cítím v dechu aceton. Bojím se oněj, chodí k lékaři. Moc děkuji , s pozdravem Plánková Monika

Odpovědět

Odpověď

Re: Aceton v dechu
 Cempírek

Pokud dech vašeho manžela zapáchá jako aceton s podobným zápachem jako odlakovač na nehty – může to být známka vysoké hladiny ketonů. Ketony jsou kyseliny v krvi, které produkují jeho játra, protože spalují tuk, aby nahradily výpadek v dodávce energie, když jeho tělo nemůže získat energii z glukózy, protože nemá k dispozici inzulín. Je to problém hlavně u diabetu 1. typu, ale může se také objevit u 2. typu, pokud nastanete vážný stav nazývaný diabetická ketoacidóza.
Pokud má manžel cukrovku a z jeho dechu je cítit aceton, tak je třeba dodržovat léčebný plán jeho lékaře. Většinou to znamená pravidelně a v přesném dávkování užívat inzulín, lék na kontrolu hladiny cukru v krvi a zastavení ketózy. Pokud dodržujete léčebný plán a jeho dech přesto zapáchá po acetonu, okamžitě zavolejte lékaře o pomoc.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Cukrovka a aceton

 Balcarová Eva

Cukrovku 1.typu mám od roku 2000.V poslední době je občas cítit z mého dechu aceton.Nejsem si vědoma žádných velkých chyb v dietě.Prosím o radu jak na tuto situaci reagovat.Dříve jsem tyto problémy neměla.
Děkuji Balcarová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS