Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

CO ZPUSOBUJE VYSAZENI CIPRALEXU

 jitka  16.3.2024 18:46

Dobry den.Uzivala jsem cipralex 1 rok a vubec mi nepomahal s depresi a to i mnoho dalsich antidepresiv.I pres to mi psychiatr dale cipralex predepisoval.Ted jsem se rozhodla neuzivat zadne antidepresiva.Za jakou dobu mi muze byt lepe?

Odpovědět

Odpověď

Re: co zpusobuje vysazeni cipralexu
 Cempírek

Po náhlém vysazení antidepresiv vám zřejmě nebude lépe. Naopak se váš stav může zhoršit natolik, že budete chtít skončit se životem. Co nejdříve se obraťte na svého psychiatra a dohodněte se s ním na postupném ukončení léčby antidepresivy. Sama ale léčbu neukončujte.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: co zpusobuje vysazeni cipralexu
 Jitka

Dekuji za odpoved.Vipralex jsem po domluve snizila z 20mg na 10 mg a to po dobu 2 tydny.Je to v poradku

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: co zpusobuje vysazeni cipralexu
 Cempírek

Jestli je to v pořádku uvidíte podle svých pocitů. Zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a případné depresivní stavy s ním hned konzultujte.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: co zpusobuje vysazeni cipralexu
 Jitka

Stale lezím v posteli a nic me netesí.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Co zpusobuje vysazeni cipralexu
 Jana

antidepresiva jsem užívala víc jak 20 let, brala jsem rivotril, pak seropram a skončila jsem na cipralexu. Po zjištěné informaci, že po tak dlouhodobém užívání těchto léků tvrdou játra a ani já sama jsem to cítila tak, že je to jen berlička a nic to neřeší, jsem lék náhle vysadila. Už je to rok. S negativním účinkem jsem se nesetkala. Až nyní po tak dlouhé době má problémy - brní mě ruce i nohy a celkově nejsem v pohodě....nechci se ale k antidepresivum vracet, i když vím, že moje tělo to na mne zkouší a chce změnu. Rozhodně mám zkušenost, že lékem na tyto pocity je pohyb, bohužel v práci sedím 8 hodin a přemýšlím o tom, proč mě provází to brnění. Také mám nadváhu, ale hubnout se mi nedaří. Po vyšetření na neurologii mi bylo zjištěno, že mám na páteři rozsáhlé degenerativní změny, které také mohou způsobovat moje současné problémy, ale myslím si, že ve spojitosti s nervovým systémem může docházet k problémům, se kterými se nyní potýkám.
Všem, kdo bojují jako já, přeji, aby zdravotní potíže nemuseli řešit přes antidepresiva, po dlouhodobé závislosti je návrat hodně těžký................

Jana

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: co zpusobuje vysazeni cipralexu
 Dobeš Josef Ing.

Antidepresiva neřeší problémy, které má každý z nás. Že statistiky vyplývá, že cca 67 procent lidí trpí v zimě, kdy je málo světla, depresí. Ve své podstatě má každý chemicky vyráběný lék
T. ZV. vedlejší účinky, potažmo tedy škodí zdraví v jiné oblasti. Vždy se musí přijít na příčinu stresu, který zdravotní problém v určité oblasti života způsobil. Např. Pokud je příčina, t. zv. stresor v práci, dá se to řešit dvěma způsoby a to buď že daného člověka t. zv. převálcujete a pokud na to nemáte energii, tak nezbývá, než se od dotyčného vzdálit, např. odejít do jiné pozice ve firmě, nebo změnit zaměstnání. V soukromém životě, zvlášť když jsou v rodině nezletilé děti a je to horší ale i to se dá řešit.
Obecná zdravotní rada která pomůže k životu bez léků je pohyb, tedy např. chůze, jízda na kole a další s někým blízkým, protože i sociální kontakt mysl posílí. Přitom se člověk t. zv. rozdýchá, více se okysličí krev a vzhledem k tomu, že není člověk uzavřený v místnosti v bytě, či kanceláři, které mají rovné přímky stěn, které v přírodě nenajdete, tak se Vám i mysl rozjasní. U každého jednotlivce je příčina problému jiná, tedy je zapotřebí, jak jsem v úvodu napsal, vyřešit problém
a pak pracovat na zklidnění mysli.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Cipralex-kapky
 Maria

Dobrý den ,ako užívám Cipralex tak priberam na vahe ,za 2 mesiace 7 kil,moze to být z toho? 2/ ako užívám Cipralex,tak mám problémy so sexom a ked dojde niekedy vyvrcholeniu,tak cítím tlak na hrudi.prosim vás o odpověď na obě otázky ,sa obávám o svoje zdravie , dakujem

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Cipralex-kapky
 Cempírek

Po Cipralexu se netloustne, ovšem Cipralex může ovlivnit rozhodování o tom, co sníte. Takže, abyste předešla dalšímu nárůstu váhy, tak si nechte od výživového poradce vytvořit jídelníček na týden a kupujte si potraviny jen podle vytvořeného výživového seznamu a spotřebovávejte je jak určí poradce.
Cipralex bohužel ovlivňuje sexuální prožitky. Pro podporu sexuální náruživosti můžete použít sport. Lehké a pravidelné cvičení zlepší krevní oběh i náladu a s tím se podpoří i lepší sexuální prožitky. Ve fitness centrech se pořádají kruhové tréninky pro začátečníky, zkuste se někam připojit a pozorujte na sobě pozitivní účinky, které vám to přinese.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Vysazeni cipralexu
 katka

Dobry den,Jiz po 4 letech uzivani cipralexu na panickou uzkost a s rocnim vysazovanim jsem se panicke ataky zbavila.Zacala jsem posledni 2 roky sportovat 4x tydne ve fitnescentru,zhubla 16kg citim se skvele.Hned po vysazeni jsem mela takovy slet myslenek a emoci ale vse se uklidnilo asi po 2 tydnech.Nyni jsem 1 mesic bez tablet a sem tam mivam uzkost,ne strach z preplnenych obchodnich center a tramvaji jak predtim ale spis se potim,citim tlak na hrudi ,zadychavani,zrychlene buseni srdce..snazim se vzdy premyslet nad tim ze je to jen stav a zachvilku to pomine.Muzete mi rict zda je toto normalni po 1mesici vysazeni a uklidni se to?Nebo je to znamka ze se v pomale forme zase ta ataka vraci?Dekuji moc za odpoved,Katka.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Nežádoucí účinky Cipralexu
 Naďa Slabá

Dobrý den,
začala jsem užívat Cipralex a začala jsem mít střevní potíže, které po přidání probiotik ustaly.
Objevily se mne poruchy spánku, při užívání předešlých antidepresiv nebyly.
Cipralex užívám asi měsíc a mám bolesti svalů a kloubů.
Beru davku 10 mg.
Mám dotaz, zda ustanou tyto bolesti při delším užívání?
Děkuji za odpověď.
NS

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Cipralex motání hlavy

 Dana

Neví někdo nebo nemá zkušenosti s pocitem točení hlavy při užívání cipralexu? Beru 10 mg 1x denně po dobu 3,5 měsíce.Děkuji

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nežádoucí účinky Cipralexu

 Zdenka Olivová

Neždoucí účinky,zkušenosti s cipralexem
Beru cipralex 10 mg. jeden denně. Mám nadměrnou plynatost,nadměrné nadýmání,zácpu,bolest břicha, bolest nohou, rozmazané vidění Nevim si rady co bych měla dělat,aby bolesti se zmenšily.K lékaři jsem objednána 12. října.

Děkuji, s pozdravem
Zdenka Olivová

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Cipralex zkušenosti

 Ivo

Dobrý den
Před třemi týdny jsem začal mít deprese a byl mi předepsán Cipralex 20 mg/ml kapky. Dočetl jsem se ,že při bráni tohoto léku může dojit k impotenci. Je mi 48 let a chtěl bych ještě zažívat krásy při milováni. Ještě jsem nezkoušel jestli při brani tohoto léku je možno dosahnout stopoření penisu.Děkuji za odpověď.

Děkuji Ivo

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Náhlé vysazení cipralexu

 Lidmila Taláková

Prosím o radu. Cipralex jsem užívala 2 roky a třes v rukou mi stále přetrvával a nepozororvala jsem ani žádné zklidnění. Stejné stavy jako před užíváním. Navíc mi začaly hrozně padat vlasy a zvyšovalo se to. Rozhodla jsem se ho vysadit a teď už třetí den mám závratě a hučení v uších. Je to časté několikrát denně trvá to vždy tak 1 min a pak to přejde. Je možné,že by to způzobilo vysazení Cipralexu?
Předem děkuji za odpověď.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nadvaha

 ALENA

Dobry den.Chtelajsem se zeptat jestli je mozne po cipralexu tak hodne pribirat.Pribrala jsem 10kg a beru ho 3roky.Dekuji.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti žaludku a pocit na zvracení při užívání Escitalopramu.

 Zdena Baštářová

Dobrý den, již měsíc užívám Escitalopram 10 mg a bolí mě od té doby žaludek a mám stále pocit na zvracení. Přejde tento pocit po delší době užívání? Děkuji za odpověď. Zdena baštářová

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Chci vysadit cypralex

 helena

chci vysadit cypralex..beru ho asi 4 měsíce, přbrala jsema mam i jé asi známky , že mi nedělá dobře...potom co jsem všechno o cypralexu četla zjištuji, že to možná zvládnu i bez nej..ale nevím jak na to..beru každé ráno jedn prášek mam 10..asi začnu brát jen půlku a snad se takto se sníženou dávkou dopracuji k úplnému vysazení...co říkáte?..máte zkušenost někdo? děkuji za odpověd

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Cipralex

 Jaroslava Dosoudilová

Dobrý den,užívám na nervy cipralex už přes 10 let a mám veliké problémy s očima,mám zelený zákal a bolí mě oči,říkali mi,že mám suché oči a kapu si každý den 6x i více suché slzy,vyzkoušela jsem jich strašně moc, dokonce ve Zlíně mi dělali z krve a nic nezabírá, teď si kupuju kapky bez kponzervantů, nic moc,mám veliké obtíže, taky mám chronický zánět močového měchýře a právě teď studuju léky ROWATINEX, které mi v lékárně nabídli a u toho jsem našla článek, že ten Cipralex jeho užívání může způsobovat právě ty suché oči i močový měchýř, prosím vás,co je na tom pravda????žádný lékař mi toto nikdy neřekl, je mi 54 let, děkuji za informace

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Nežádoucí účinky Psyllium

 Zakopal Dušan

Trpím v současné době určitými průjmy. Vypadá to, že je poškozená, nebo narušená střevní flora. je možné použít psyllium i v malém množství , t.j. lednu lžíci?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Přibírání po cipralexu

 Ivana Horváthová

Nevíte jestli se po cipralexu přibírá? Mám pořád pocit hladu. I když jím stejně jako před
tím než jsem ho začala brát. Tak mi kila jdou nahoru.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak léčit zácpu zpusobenou depresí

 Iva Karasová

Dobrý den,mohli by jste mi poradit čím odstranit zácpu vzniklou vždy při depresi? Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS