Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

KOUPELE V HYPERMANGANU

 David  1.3.2024 17:49

Dobrý den,
používám hypermangan na opruzeniny v tříslech a chtěl bych se zeptat, jak jej správně dávkovat, protože v oblasti třísel nic cítit není a ještě jsem se ani nepopálil.
1. den použití jsem si jej nasypal do koupele, aby byl roztok růžový (byl jsem několikrát lékárníkem upozorněn, že se mohu popálit) a po několika minutách voda byla opět čirá, jako kdybych hypermangan nepoužil.
2. den jsem dal vyšší dávku, kde voda byla spíše fialová a po několika minutách připomínala vodu ze zarezlého vodního řádu.
Takže nevím, zda ho používám správně nebo ne. Protože v oblasti třísel nic necítím při koupeli, že by to desinfikovalo a je ta koupel podobná, jako kdybych jej tam neměl.

Odpovědět

Odpověď

Re: Koupele v hypermanganu
 Cempírek

Hypermangan normálně reaguje tak, že zbarví vodu do fialova. Čím větší koncentrace hypermanganu, tím tmavší fialová barva. Při moc fialovém roztoku skutečně hrozí popálení. Po chvíli, co je roztok na vzduchu, tak reaguje s atmosférickým kyslíkem a mění barvu z fialové na hnědou. Nepíšete jestli vám to nějak pomáhá léčit opruzeniny. Na opruzeniny je vhodné použít isopropylalkohol 60 - 99%, kterým se pokožka potře. Po vyprchání se hned aplikuje mast na opruzeniny s obsahem zinku. Mast se běžně prodává v oddělení s plenami. Takto se opruzenin zbavíte do tří dnů. Pak na postižených místech preventivně 2 krát do týdne provádějte desinfekci pokožky pomocí isopropylalkoholu. A budete mít pokoj. Isopropylalkohol 99% volně koupíte v lékárně za pár korun. Zředit ho můžete vodou.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Koupele v hypermanganu
 David

Právě, že jsem to užil zatím dvakrát, takže výsledek nemohu potvrdit, ale doporučila mi to mamka s tím, že když jsem byl batole, tak mě v tom koupala. Divný ale je, že to v tříslech necítím, že by se tam něco desinfikovalo.
A co takový Sudocrem, jaký na něj máte názor, doporučila mi jej obvoďačka a s tím se léčím 2 měsíce a jen to mění strukturu, nic víc.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Koupele v hypermanganu
 Cempírek

Sudocrem je na opruzeniny skvělý, a většinou je vyléčí za pár dní. U Vás je doba léčby již dva měsíce a to znamená, že tento lék u Vás nezabírá. Určitě budete potřebovat jiný druh léčby. Nejlépe uděláte, když půjdete na kožní a tam je požádáte o pomoc s léčbou.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Co je hypermangan

 Jaroslav Baník

Vytvařely se mi hnisavé píštěle především na potních žlazách, tedy v podpažích na zadku i na tříslech podstoupil jsem mnoho lékařských zákroků. Většinou mi ty píštěle nařízli a hnis vytřeli, ale zůstali mi všude otevřené jízvy, které mi stále mokvají, tedy na tříslech, což hodně svědí a páchne. Občas si celý zadek namáčím ve zředěném hypermanganu, ale pomáhá to jen na pár hodin.
Jak se toho mokvání zbavím?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Hypermangan sodný

 gabriela

Dobrý den,chci se zeptat na použití u koček,po použití Advete pipetka co se na nanáší za krk zvířete se ušní svrab ztratí cca2dny,a je to drahá záležitost.Kočka se drápe na spáncích do krve.Může se hypermanganem potírat kočce uši,rozdrápané spánky?děkuji za odpověd´ mecová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Hypermangan kde lze koupit a Heřmánek na obklady

 Katka

Dobrý den! Prosím sháním Hypermangán a heřmánek na obklady. Tuty 2 věci. Potřebuji to z lékárny poslat známé. Můžete mi poradit v jakém e - shopu je koupit abych to zaplatila a jí oba přípravky došly? Z 1 lékárny oba přípravky budu to posílat tedy finance převodem. Děkuji za odpověď S pozdravem Katka

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zafarbena vana

 Zuzana

Dobry den,

chcem Vas poprosit o radu ako odstranit skvrny na vani, ktore ostali po kupeli s hypermanganom. Dakujem.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS