Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

LINX OPERACE

 Karel  21.12.2023 13:52

Dobry den, aplikuje se u nas metoda Linx ? Jsem po rozvolněné fundoplikaci a dalsi nechci absolvovat.Děkuji za odpověd.Karel.36 let.

Odpovědět

Odpověď

Re: linx operace
 Cempírek

Metoda Linx se používá při léčbě refluxu a je zatím dostupná jen v USA. Metoda Linx spočívá v nasazení magnetického kroužku na ústí jícnu. Kroužek je tvořen malými vzájemně propojenými magnety, které se mohou přirozeně od sebe vzdálit a rozšířit celkový průměr kroužku až na 1,5 cm v případě polknutí stravy. Po transportu stravy do žaludku se magnety opět vlivem své magnetické přitažlivosti opět semknou a uzavřou ústí. Tím je zcela zabráněno pronikání žaludečních šťáv do jícnu a dochází k vyléčení GERD.
Je to velmi nadějná metoda, která pomůže tam, kde dosavadní metody nestačily. Provádí se laparoskopicky, tedy miniinvazivně a pacient odchází druhý den do domácího doléčení.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Operační metoda zvaná LINX
 Radmila Krechlerová

dobrý den, chci se zeptat zda se už v České republice neprovádí operativní metoda jícnu zvaná LINX, a pokud ne, tak kde v Evropě je to dostupné?
Zatím jsem našla Londýn, Mnichov, a nevíte prosím kolik ta operace stojí kč? cca

děkuji Krechlerová

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: linx operace
 Radmila Krechlerová

Prosím vás pokud někdo víte že se v České republice dělala operace LINX, dejte mi vědět. Už mám zjištěno že se dělá např. v Insbrucku, Mnichově, Londýně, v Insbrucku stojí 270 000 kč a jsou v tom dvě následné kontroly.
Kdo má stejný problém s refluxem a chtěl by se se mnou spojit, napište mi na email. radkadomovinka@seznam.cz. Jinak v Praze se lze přihlásit V Ustřední vojenské nemocnici na podobnou metodu která je ve studii, jmenuje se Stretta. Také to je neoperační miniinvazivní metoda.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Gastroensophageální reflux

 Tereza

Dobrý den,prosím Vás mohu užívat antibiotika Doxyhexal tabs na léčbu chlamidie pneumo,když mám reflux a astma.Užívám Cezeru 1-0-1,Combair inh,Clarinase jsem užívala týden společně s antibio.Augmentin.Pátý měsíc mám záchvaty kašle a jsem konečně odeslána na CT plic a gastroskopii.Pravidelně užívám Asentru 50 1x denně 1tbl,Euthyrox75,Carzap.Omlouvám se,pokud jsem toho napsala víc než stačilo a moc děkuji za odpověď,která je pro mne velmi důležitá.

S pozdravem Junková T.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS