Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

MIRENA

 Zuzana  1.1.2024 8:33

Dobrý den, chtěla bych se dotázat, jestli Mirena ovlivňuje hmotnost člověka(přibírání na váze).

Odpovědět

Odpověď

Re: mirena
 Cempírek

Mirena je hormonální antikoncepce. Je to nitroděložní tělísko, které obsahuje zásobu hormonu levonorgestrel, který se v mikrodávkách uvolňuje přímo v místě účinku, v děloze, a vydrží na dobu pěti let. Levonorgestrel je aktivní polovina norgestrelu. Zvýšené dávky norgestrelu ve spojení s konstantní dávkou estrogenu způsobují tyto časté nežádoucí účinky, patří sem:
- nepravidelné krvácení;
- venózní dilatace;
- křeče v nohách;
- trombóza;
- arteriolární hypertrofie;
- migrénové bolesti hlavy;
- deprese;
- ztráta libida;
- zvýšení tělesné hmotnosti.
Právě poslední 4 z vyjmenovaných nežádoucích účinků jsou hlavní důvody, proč jedna třetina žen končí s užíváním této hormonální antikoncepce v prvním roce.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: mirena
 Nina

Dobrý den, také děkuji za Vaši reakci na dotaz dámy výše uvedené na Mirenu a Levonogestrel. Je to sajrajt. Mám dva měsíce vyzazeno a tělo zatím ještě spí. Hormonální hladiny estrogen-progestron jsou nadále rozhozené v neprospěch progesteronu. Tak doufám, že do půl roku se tělo začne dávat do pořádku.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Nepravidelné krvácení
 Ivana

Dobrý den, mám Mirenu zavedenou v prosinci 2017 a velmi mě trápí nepravidelné krvácení. Ze začátku krvácela krom pár dní pořád a nyní každý týden špiním. Jsem velmi zklamaná a uvažuji o vyjmutí. Mohu žádat o navrácení částečné finanční částky z důvodu nežádoucích účinků ? Děkuji . Ivana

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Mirena
 Kateřina Nováková

Dobrý den,
je mi 40 let a mám Mirenu 3 roky, jsem více méně spokojená (nemenstruuji, žádné starosti), až na to, že jsem za ty 3 roky nabrala 10 kg a váha jde stále nahoru, i když se zoufale ve stravě hlídám, cvičím 2 - 3x týdně včetně běhu na vzdálenosti 5 - 10 km. Zde jsem se dočetla, že zvýšení váhy je tedy nežádoucí účinek...Ale mám i jiné potíže, bolesti podbřišku, každý večer nafouklé břicho, zadržování vody. A strašně se mi zvětšují prsa a jsou velmi bolestivé. Mám nyní velikost 75 H a sundat si večer podprsenku sebou nese 2 minutovou bolest, a to nemluvím o bolestech zad a ramen. Může být i toto nežádoucí účinek Mireny?
Děkuji
Nováková

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Mirena
 Helena

Dobrý den,
Mirenu budu již po třetí měnit...a na váze jsem nikdy nepribrala......Mě Mirena prostě vyhovuje......

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Mirena
 Nina

Dobrý den, Vaše nežádoucí obtížně odstranitelná nadváha, bolesti břicha, zad, ramen, nadýmání a zavodňování souvisí s Mirenou. Evokuje ve Vašem těle stav těhotenství a těhotná žena nehubne, její tělo shromažďuje. Vaše tělo už nevyrábí vlastní progesteron, tudíž je v těle převaha estrogenu (estrogenní dominance). Do dvou hodin po aplikaci Mireny máte ten umělý progestin Levonogestren v celém krevním oběhu, ovlivňuje tedy celé tělo a kaskádovitě narušuje činnost ostatních endokrinních hormonů, včetně hormonů ovlivňující výkonnost metabolismu a hormonů štítné žlázy. Dokrůrci to nechtějí ženám vyjímat hlavně z toho důvodu, že z toho mají velké prachy (za to, že to v pacietce, co nejdéle udrží, dostanou pěkný finanční bonus od Bayeru), proto jim všemožně lžou, že to tím tělískem být nemůže, ale opak je pravdou. Zbavte se toho. Budete se toho nahromaděného hormonálněchemického sajrajtu nejméně půl roku zbavovat.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Mirena
 Lucie

Dobrý den, po roce od zavedení MIRENY, pořád špiním a nebo krvácím. Paní doktorka to pořád odsouvala ,s tím že mi ještě nasadila antikoncepci ,kterou údajně doporučuje Bayer aby se vše srovnalo ,ale po třech týdnech se vše vrátilo do starých kolejí. Zase špinění a krvácení. Když jsem chtěla tělísko vyndat a reklamovat, paní doktorka mi arogantně odsekla ,že se to dá pouze do 6 měsíců od zavedení. Je to pravda? Děkuji za odpověď

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Mirena
 Dagmar

Mirenu mám již postupně 18 let, tedy čtvrtou. Nikdy jsem neměla žádné vedlejší účinky, ani váha ani nic jiného. Naopak si nemohu vynachválit, že nemenstruuji a nešpiním a mohu kdykoliv kamkoliv a nemusím řešit termíny. Naopak antikoncepce jakákoliv předtím znamenala váhové výkyvy, urputné bolesti hlavy atd., vyzkoušela jsem s lékařkou několikatery léky a klasické tělísko a všechno snášela velmi špatně. Až Mirena mi situaci vyřešila a zůstala jsem u ní. Za mne jí dávám jedničku.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Mirena
 Petra

Za mě Mirenu nedoporučuji.Po zavedení bylo nejprve vše ok.Krvácení sice odeznělo,pouze jsem špinila,ale postupem času přibývali silné migrény,bolesti břicha,silné bolesti v zádech,občas nevolnost a pocity na zvracení,nadýmání,bolesti prsou a nekonečné přibývání na váze.Bála jsem se předčasného přechodu,ale pan doktor mě ujistil,že jde o nežádoucí účinky ohledně tělíska.Takže Mirena šla ven a já cítím úlevu.Kdybych nezměnila doktora,nevěděla bych nic!!!Musím podotknout,že nejprve jsem měla obyčejné tělisko za 1500 a vše bylo ok.Hold né vždy dražší sedne lépe

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Mirena
 Iveta

Úplně ten samý problém. Jsem objednaná na vyndání ...

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Je vhodna mirena po rakovine prsa

 Patrika

Dobrý den jsem po léčbě rakoviny prsa. Je pro mne vhodné tělísko mirena .Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mirena antikoncepce a vedlejší účinky

 Eva štěpánová

dobrý den je mi 57let mam mirenu 5let byla jsem na gastro a sono mam špatna játra lekařka mi nedoporučuje ješte vymněnit mirenu na dalších 5let ale gynekolog mi tvrdi opak kvuli přechodu nevim co dělat.děkuji za odpověd.Eva

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS