Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

OBŘEZANÝ PENIS

 Ivana  8.1.2024 20:57

Můj manžel je od malička obřezaný a nemá předkožku.díky své matce,která mu to zařídila.Tak nějak to dopadlo i u našich dvou synů,obřízku mají od 2 let.

Odpovědět

Odpověď

Re: obřezaný penis
 Zdenek

No a ??? O čem by se mělo diskutovat?

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: obřezaný penis
 Kamila

O čem by se mělo diskutovat? Přece o tom, že obřízka penisu ho nenávratně zohyzdí. Pokud obřízka není nutná kvůli fimóze, tak by se vůbec neměla provádět. Odstraněním předkožky muž přijde o miliony citlivých nervových zakončení, která jsou právě v předkožce. Nehledě na ztíženou možnost přirozené masturbace. Dobrovolná obřízka penisu je FUJ TAJBL!!!!!!! Obřezaný penis je doslova hnusný.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Obřízka
 Zdenek

To je právě ono. Velmi často se v diskuzích nediskutuje, ale vnucuje se osobní názor. Kdyby byl alespoň trochu podložen alespoň drobnou znalostí problému a mohl do diskuze něco přinést tak fajn. Ale tohle. Kdybyste Kamilo viděla reprezentativní vzorek neobřezaných penisů například pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, pak byste věděla, co je FUJ TAJBL. Jinak Design je věc vkusu, to není na diskuzi, masturbace po obřízce problém není. A to nemluvím o zdravotních benefitech pro obě pohlaví, více pro ženy.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Obřízka
 Kamila

Nevím, co podle vás představuje reprezentativní vzorek neobřezaných penisů pubertálních chlapců či klientů domů pro seniory, ale pokud máte na mysli jejich záněty, tak tyto komplikace souvisejí se špatnými hygienickými návyky, nikoliv s přítomností předkožky. Neobřezaný penis vyžaduje více péče než penis obřezaný. Přirozené je mít penis s předkožkou - neobřezaný.
Obřízka je nevratný zásah, který již nemá zdravotní opodstatnění. Dříve se obřízka obhajovala jako prevence před nákazou HPV viry a následnou rakovinou penisu a dalších struktur, ale na to dnes existuje vakcína, která ochrání mnohem lépe muže i ženy bez invazivních nevratných zákroků.
Obřízka je bolestivý zákrok, který hyzdí penis! Obřízka je historický přežitek, který nemá v moderní společnosti co dělat. V USA je obřízka záměrně prováděná většině chlapců a to proto, že syn má být stejný jako otec (jak zaostalé). Obřízku tam provádění novorozencům, protože ti ještě nedokáží verbalizovat svou bolest a utrpení z tohoto zákroku. V dospělosti pak tito obřezaní jedinci litují, že si nemohli vybrat, jestli obřízku chtějí nebo nechtějí.
Neobřezaný penis je penis od přírody normální. Obřezaný penis je nevratně zohavený.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Obřízka
 Zdenek

Máte úplnou pravdu. Přirozené je, mít penis s předkožkou. A také máte pravdu v tom, že neobřezaný penis vyžaduje více péče než obřezaný. Ty puberťáky je ještě možné hygieně naučit. Ty pány ležící na lůžku a hledící celý den do stropu už ne. Kdybyste měla umýt 1000 penisů takových pánů, viděla byste to jinak. Problematika HPV? Víte jaká část populace je proočkovaná? Já ano. Zcela nedostatečná. Proto pojišťovny začaly hradit očkování i třináctiletým chlapcům, ale stále to nestačí. A kdyby tohle četli antivaxeři, tak Vás upálí. Ve svém šílenství kus pravdy mají, každé očkování může spustit autoimunitní onemocnění. Ještě jsem se nesetkal s mužem, který by obřízky litoval. A že jsem jich potkal požehnaně. A to zohavení? To je právě věc individuálního vkusu. Mnohým se to naopak líbí mnohem více. Na gymplu mě v tomhle polepšil kamarád. Vykřikoval jsem o něčem a není důležité o čem, že je to blbé, nebo ošklivé. A on mi řekl: "Neříkej to je ošklivé. Říkej mě se to nelíbí." To byla pecka. Zamyslel jsem se nad tím a už jsem to víckrát neudělal.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Obřízka
 Zdenek

Jo a ještě. Neříkám, že má být obřízka povinná pro všechny chlapce v porodnici. Ale také to není žádný problém a nějaké výhody to nesporně nese. A holek se taky nikdo neptá, zda jim smí nevratně zohavit uši. Moje dcera je třeba rozpíchané nemá. Ale o takovou diskuzi asi paní co ji založila nestála. Ptal jsem se, o čem by chtěla diskutovat.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Obřízka chrání ženu pře HPV

 Eva

V článko o obřízce je dost nesmylů. Muži s obřízkou kvasinkovými infekcemi netrpí, protože po ůplné obřízce není nikde na penisu vlhký prostor, kde by se množili. Taky obřezaní muži nepřenáší HPV viry způsobující rakovinu děložního čípku www.obriezka.sk/hpv-… .
Tady výtah ze odborné studie o HPV virech:

If the man had had 6 or more sexual partners and was
uncircumcised his monogamous female partner was 5.6 times
more likely to have cervical cancer than was the case for such
‘‘high-risk‘‘ men who were circumcised

Přeloženo: Jestliže neobřezaný muž měl alespoň 6 sexuálních partnerek, tak jeho současná partnerka má 5,6x VYŠŠÍ pravděpodobnost na rakovinu dělož. čípku (HPV viry) než kdyby pohlavně žila s OBŘEZANÝM mužem se sexuálně vysoce rizikové skupiny (= mnoho rizikového sexu s muži i ženami).
Celé je to podrobně tady: minus.com/lk4kHOOlWxsWE
(po stažení do PC je to ostřejší) a stačí se podívat se na str. 4 (předkožka=brána pro viry) a pak na str. 7 „Cervical cancer“.

A navíc Obřízka v dospělosti nenarušuje sexuální uspokojení ona.idnes.cz/obrizka…

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS