Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

OPUNCIE ŘEDENÍ KRVE

 Ludmila Vobrová  10.3.2024 18:55

Prosím, mohu užívat opuncii při léčbě warfarinem? děkuji

Odpovědět

Odpověď

Re: opuncie ředení krve
 Cempírek

Opuncie zvyšuje riziko krvácení a jestliže užíváte Warfarin, tak opuncie raději vůbec nekonzumujte. Opuncie dokáže způsobit krvácení dokonce i když Warfarin neužíváte. Například když se opuncie zkombinuje s listy jinanu dvojlaločného (gingko billoba) a nebo třeba s česnekem, tak může vyvolat krvácení.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Ředění krve
 Anna Šatanová

Chci se zeptat na lék Lixiana 60mg , na ředění krve které léky se mohou užívat ja uživám apoibuprofen na bolest kloubu.Taky z bylin se chci zeptat na bylinu komonici lékařskou, která má být též na ředění krve, jestli je vhodná? Děkuji za odpovědi.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: ředění krve
 Cempírek

Lék Lixiana je nový lék proti sražení krve, který je stále ve fázi testování a teprve se vyhodnocují všechny možné interakce. Výhodou Lixiany je, že nevyžaduje žádnou dietu - můžete jíst co chcete. S interakcí s jinými léky je to už trochu horší. Je mnoho léků, které zvyšují i snižují účinky Lixiany, ale jejich dostupnost je vázána na lékařský předpis, takže vždy informujte všechny lékaře, že užíváte Luxianu a oni se k tomu přizpůsobí se svým předpisem. Co se týče bylinek, tak zatím je prokázána interakce s třezalkou tečkovanou, ale pro vaší bezpečnost byste neměla užívat žádné bylinky během léčby Lixianou. Volně prodejné léky proti bolesti, jako je například Ibuprofen, zvyšují riziko krvácení, obzvláště když se užívají dlouhodobě. Požádejte svého ošetřujícího lékaře o předpis na vhodnější lék proti bolesti, který bude možné užívat bez rizika.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Řádění krve
 Alena

Dobrý den,po zlomenině hlezna mi byla za 2 měsíce diagnostikovana plicní embolie a nasazen Warfarin.Kazdy tyden od března chodím na krevní testy,nemám ustálenou hladinu.Po užívání warfarinu mi začaly vypadavat vlasy.Je možné změnit medikaci?U praktika nebo specialisty?Děkuji za odpoveď

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Řádění krve
 Cempírek

Ano, skutečně bylo u malého počtu pacientů pozorováno vypadávání vlasů na počátku léčby Warfarinem. Často je to vlivem stresu ze zhoršení zdravotního stavu, kvůli kterému byl Warfarin nasazen. Vypadávání vlasů se projeví do 2 měsíců od stresujícího zážitku. U mnoha pacientů se vypadávání vlasů zastavilo a vlasy začaly znovu růst, aniž by se přerušila léčba Warfarinem.
Změna medikace je možná právě z důvodu nemožnosti dosáhnout potřebné srážlivosti krve pomocí Warfarinu. Podmínka přesně zní: nemožnost udržet INR v terapeutickém rozmezí 2,0 - 3,0; tzn. 2 ze 6 měření nejsou v uvedeném terapeutickém rozmezí. Pak vám může lékař specialista nahradit Warfarin lékem Eliquis s příspěvkem od pojišťovny. Eliquis je oproti Warfarinu drahý lék a je zásadní získat příspěvek od zdravotní pojišťovny. Potom na měsíční lécbu budete doplácet pouhých cca 90 Kč za lék v hodnotě 1000 Kč.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Www.čím zvýšit chuť k jídlu

 Anna Řezníková

Manžel má rakovinu prostaty. Chodil na chemoterapii a teď mu dávají radioaktivní
injekce, protože má poškozené i kosti.
Byl nemocný s chřipkou, ale tři dny co snědl to zvrátil. Zhubl o čtyři kila a nemá
vůbec potřebu jíst.
Nevím co mu uvařit a nebo podat, aby měl chuť k jídlu.
Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS