Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

PERIORÁLNÍ DERMATITIDA

 Květa Mitysková  23.3.2024 15:40

Dobrý den, prosím o radu, mám periorální dermatitidu kolem úst a velmi suchou pokožku stále. Prosím o radu, co používat za krém na suchou pokožku obličeje a protože dermatitidu mám již od konce června (postupně se zhoršovala od dubna), co bych mohla používat za přírodní přípravek (nezabral mi lék od p. doktorky, 1. Elocom, 2. protopic). Nyní používám zinkovou mast 2x až 3x denně a černý čaj na umývání a sádlo vlastnoručně vyškvařené.
Děkuji moc za rady s pozdravem

Mitysková Květa

Odpovědět

Odpověď

Re: periorální dermatitida
 Cempírek

Doporučuji vytrvat v pokusech se svou kožní lékařkou. Někdy je totiž velmi obtížné najít příčinu této dermatitidy kolem úst a nezbývá nic jiného, než metoda pokus / omyl. Vaše doktorka na vás evidentně zkouší léky, které ve většině případů velmi dobře účinkují na tyto problémy. To, že u vás nezabraly, svědčí o nějaké méně běžné příčině vaší dermatitidy a bude třeba jí vyzkoumat. K léčbě budou zřejmě potřeba přípravky, které jsou většinou na předpis a proto si myslím, že spolupráce s kožním lékařem bude to nejlepší, co můžete pro sebe udělat.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: periorální dermatitida
 Marie

Ja tedy pozivam prevarenou vodu a do ni dam par zrnicek hypermanganu, tim omyvam oblicej. Pouzivam i jarish, muze byt v nadobe s rozprasovacem a pres den jej lze aplikovat nekolikrat. Muzete zkusit cervenou indulonu (ta mi projev nezhorsila) jako hydratacni krem a postizena mista na noc natrit ichtoxylem. Cerny caj bych asi uplne vysadila. Tenhle postup Vam muze pomoci do nekolika dnu jako me.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: periorální dermatitida
 Květa Mitysková

Dobrý den, děkuji za rady, asi to bude na delší dobu, chci uvedenou léčbu zkusit alespoň 14 dní, to už se uvidí, jestli je to lepší a zabírá.
S pozdravem
Květa Mitysková

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Vodové pytlky pod očima

 Radoslava Matějíčová

Dobrý den!
Moji mamince , které je 81 roků se objevily pod očima velké vodové pytliky. Můžete mi prosím poradit co je příčino a jak se jich zbavit? Děkuji Vám předem za radu a jsem s pozdravem.
Radoslava Matějíčková

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Perorální dermatitida

 jana

Já jsem s tím také bojovala několik měsíců.krém od kožní to jen zhoršil. Nakonec zabrala nulová léčba- omývat kupovanou vodou, ŽÁDNÉ krémy, make up ani balzám na rty, dětska Zubní pasta s minimem fluoru. Pít zelený čaj. Po dvou dnech znatelne zlepšení, kůže kolem pusy byla tak suchá ze bych dala cokoliv za jakýkoliv krém ale vydržela jsem, a za 4 dny už mi bylo mnohem líp. na zahraničních diskuzích jsem nasla informace o krému 'Elidel 1%krém '. S tímto kremem jsem úspěšně zakončila léčbu. přeju všem hodně sil a zdraví!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS