Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

SVĚDĚNÍ A PÁLENÍ V TŘÍSLECH

 Zdeněk Kroh  3.3.2024 11:31

Zdravím všechny,
dokáže mi někdo říct, jestli se neuropatie dokáže projevovat i svěděním, pálením a i brněním v oblasti šourku, a pak i v tříslech?? Trápím se tím už třetí rok a je to opravdu hnus....

Odpovědět

Odpověď

Re: svědění a pálení v tříslech
 Věra 123

Zdeňku to chce lékaře,jinak to nepůjde.K urologovi,nebo neurologovi.Běžte do toho,raděj dřív,než pozdě.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Zdenek

Děkuji za odpověď, prochodil jsem spoustu odborníků a nakonec to je prý neuropatie nejasného původu a pomáhají mi nějaké ty léky, ale i když je budu brát už asi do konce života, tak jsem za ně vděčný, protože můžu konečně zase celkem v spokojeně žít.Jinak ale, ochota některých lékařů poněkud pokulhává ....Zdenek

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Cempírek

Pošlete nám sem název léku, který vám na neuropatii pomáhá a připojte jak ho dávkujete a kolik vás stojí léčba na jeden měsíc.
S ochotou lékaře je to stejné jako u jiných lidí, některým se chce pracovat některým méně, navíc zde hraje velkou roli sympatie pacienta. Proto je potřeba lékaře hledat a pak si snaživého, laskavého a chytrého lékaře všemi silami udržet.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Zdenek

Dobrý den, rád vám vyhovím a podělím se o způsob léčby. Takže ve zkratce, měl jsem několik let problémy se svěděním v tříslech a na šourku, kožní , urologické a jiné vyšetření bylo negativní a tak jsem se obrátil na neurologa a dost dlouhou dobu jsme hledali od čeho by to svědění až brnění mohlo pocházet až pan doktor usoudil, že by to mohla být neuropatie neurčeného původu a odeslal mě do brněnské nejmenované nemocnice mezi odborníky. Tam s určením předběžné diagnózy souhlasili a předepsali mi gabapentin Apo Gab, ale ten mi neseděl, byl jsem ospalý a v hlavě se mi přelévalo moře a navíc nezabíral. Po třech měsících mi doktor dávky zvýšil a zase žádný účinek. Tak jsem napsal na soukromou kliniku Sugar klinik , nebo tak nějak se ta klinika v Brně jmenuje a pan primář byl velice ochotný a odepsal mi, že sice nemají neurologii , ale on to vidí tak, že by mi mohli pomoc na ambulanci bolesti. O takovém oddělení jsem ani nevěděl a tak jsem si na netu našel tuto ambulanci dokonce u nás v Kyjově, kde mě přijal moc sympatický doktor, který mě ujistil, že něco s tím určitě uděláme. A hned první kombinace je velice úspěšná. Užívám -ráno Pragiola 150 mg.(tobolky), Zaldiar 37,5 mg./325 mg.(potahované tablety) a od psychiatra Wellbutrin SR , přes den si kupuji vždy nějaké vitamíny a minerály na posílení nerv. soustavy, teď zrovna mám Aneurox,, no a na večer užívám Pragiola 75 mg. a zase ten Zaldiar, Wellbutrin už ne....a opravdu mi to už asi dva měsíce zabírá a jsme domluveni s psychiatrem, že asi ještě měsíc budu Wellbutrin užívat a pak ho zkusíme vysadit, ten jediný si doplácím a stojí mě kolem 350 kč.na dva měsíce a rovněž ty vitamíny si platím, ty mě vyjdou kolem 400 kč na měsíc. To je všechno co užívám a přeji všem těm, kteří nemohou najít lék, kerý pomáhá, aby neztráceli naději a zkoušeli a hledali i sami, já jsem musel hledat sám a dlouho tady na netu ve spoustě diskuzích , debatách a poradnách, protože někde je ochota lékařů na bodu mrazu a jen pokrčí rameny, je to totiž nebolí....Ale ne všichni jsou stejní, já díky panu primáři na soukr. klinice v Brně a i ochotě panu doktorovi na ambulanci bolesti v Kyjově teď zase dělám i ty věci, které jsem dlouhou dobu dělat nemohl. Zdenek.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: svědění a pálení v tříslech
 Jakub

Dobry den,
Mam velmi podobné problémy jako Vy Zdenku.. Rad bych se zeptal, jak pokracuje Vase lecba po několika mesicich? Taktez jsem nyni navstivil ambulanci bolesti, dostal jsem nějaké leky, primarne to jsou antidepresiva, a neco na bolest.. Bohuzel, vubec to nezabírá a paleni, svedeni a tahani v oblasti trisel mam jiz rok. Doktory mam vsechny za sebou bez nějakého vysledku..
Za jakoukoliv radu budu vdecny,
Predem dekuji..

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Zdenek

Dobrý en,
no, abych pravdu řekl, tak mi léčba stoprocentně taky nezabírá, hlavně v létě je to horší, ale když si léky vysadím, je to mnohem horší a opravdu poznám, že se blíží šestá hodina, kdy léky beru. No a vlastně to ani není léčba, jen potlačování projevů svědění.. Rád bych se mýlil, ale někdy mám takový dojem, že jsem si už za ty asi tři roky, vytvořil i závislost, ale jsem za léky vděčný, protože to svědění bez těch léků mě opravdu úplně vyřadilo z běžného života. Nejhorší na tom je, že většině lékařů je to úplně, ale úplně jedno, já jsem si musel všechna vyšetření zařizovat sám, několikrát jsem měnil i kožní lékařku, ta první mi stále celý rok cpala nějaké masti. Ani neurolog nejevil moc velký zájem o moji léčbu a to mě docala mrzí, nebo spíš mi to dost vadí, vždyť si doktory platíme, tak proč je platit ještě jednou??
Asi vás bude zajímat, jaké léky teď beru. Tak je to kombinace Tutus, nebo jim podobné (Zaldiar), s Babakirem.Ráno užívám 1 krát Zaldiar a 1 krát Babakir 150mg.
Večer pak zase 1krát Zaldiar(ten mi teď doktor napsal místo Tutusu, ale je to jen jiný výrobce, složení je stejné jako u Tutusu)a pokud možno tak 1krát Babakir jen 75 mg.
Ale je docela možné, že složení léků je individuální, mně se doktor na Amb. bolesti trefil do tohoto složení napoprvé. Zpočátku jsem asi tři měsíce do tohoto složení bral i nějaká antidepresiva od psychiatra, až tam mě to svědění dohnalo. Začalo to u mě vlastně krátký čas po tom, co jsem přestal kouřit a samozřejmě začal přibírat na váze.V březnu to byli dva roky, co beru léky, které alespoň trochu pomáhají.
Tak doufám a přeji vám, aby vám váš doktor na Amb. bolesti našel nějakou vhodnou a hlavně účinnou léčbu co nejdřív, protože vím, že je to svědění opravdu k zbláznění a jen těžko vám to uvěří někdo, kdo to nezažil. Tak hodně štěstí, hlavně teda zdraví.....
Zdenek.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Jakub

Dobry den,
Dekuji za vasi odpoved. Je mozne s vámi komunikovat emailem na přímo? Mel bych par otazek a diskuze tu neni zrovna vhodne reseni.

Predem dekuji,

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Zdenek

No, nevím, jestli vám nějak budu užitečný, ale klidně zdenekkroh@seznam.cz

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: svědění a pálení v tříslech
 Milan

Je to už tři roky, po odoperování prostaty. Od té doby používám pánské vložky na únik moči. Někdy mne trápí silné svědění v oblasti třísel. To bych se někdy rozškrábal, jak to svědí. Vložka ani spodní prádlo do těchto míst nezasahují a i přesto to svědí. Dokážete mi někdo poradit, co mne těchto potíží zbaví. Děkuji Milan

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: svědění a pálení v tříslech
 Cempírek

Pomůže vám na to Clotrimazol AL 1% krém. Je volně prodejný v lékárně a stačí namazat ráno a večer a za dva dny máte klid napořád.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

 dana

Dobrý den,asi před 7-mi lety /2015/ mě začaly bolet stehenní a hýžďové svaly-boky,tak že jsem v noci řvala bolestí a nic nepomáhalo.Pak jsem se dostala k šikovné dr.neuroložce a po různých vyšetřeních jsme dospěly k tomu,že mám polyneuropatii,ale neví se z čeho.Všechno začalo tím,že jsem měla nervy z mámy,začala jsem brát Gordius a časem se vše usadilo a já byla v naprosté pohodě,protože jsem se od matky odpoutala a to definitivně.Mé zdraví se zlepšilo o 100% a už jsem to byla zase já.Přišel rok 2022,s taťkou to začalo jít z kopce,skončil v nemocnici ochrnutý a s mámou mi opět začalo peklo,protože mojí povinností bylo,postarat se o ní/89/.A co se nestalo,vrátily se mi všechny nemoci,vrátila se citelně polyneuropatie,špatná psychika,nespavost,bolesti svalů a kloubů,neklid a podrážděnost - já,celoživotní smíšek a pohodář.A tak se ptám,jak z toho ven a být zase "JÁ"?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Léčení červených nohou po vyléčení bercových vředů nohou

 Zdeněk Charous

Nepíšete nic co by mě pomohlo nechte to lékařum a nepleťte nám hlavy Já chci vědět jakoiu mast mám použít po vyléčených bolačkách bercových vředů BERCOVÝCH vředů když mě nohy červenají. Indiferentní pasta doporučená lékařem moc nezabírá. A nohy navíc boli nohy pořád To by chtělo zase prášek proti bolesti
a zase doktor nic neví. Useknout si mnohy nechci Dřevěny by mě nebolely. ale na vozík nemám. V květnu mě bude teprve 82 let a chtěl bych ještě něco užít.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červené prsty na rukou

 Hana

Vzdy kdyz prijdu z venku,at v zime ci v lete,mam uplne rude ruce prsty az zapesti.Doma normalni barva.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Palení nohou při cukrovce

 Mirek

5 let mám cukrovku 2.typu beru prášky Metformin 3x denně. Už asi měsíc trpím pocity horka v levém lýtku. Trvá to pár minut ale vrací se to po celý den. Na lýtku nejsou vidět žádné povrchvé změny a ani mě nebolí nohy. Přesto jsou tyto pocity docela nepříjemné. Nejsem si jist, co to způsobuje.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Noční bolesti nohou

 PAVLA

V roce 1999 po operaci ploténky, Artroza diabetes. Již několik měsíců mě k ránu budí silné bolesti levé nohy, od prstů brnění a bolesti od nártu až po křeče v lýtku. Přes den při delším stání jako by mi nohy začínaly dřevěnět. Magnézium užívám ale bez efektu.

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Polyneuropatie

 Iveta Lágnerová

Dobrý den mám příznaky této nemoci na koho se mám obrátit a léčí se to v neschopnosti v noci už mě i budí děkuji za odpověd Lágnerová.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Dotaz k nemoci

 Milena

Zajímalo by mě,zda se dá úplně vyléčit neuropatie u cukráře typ.II. Jde o odumírání nerv.nohou a cév v mozku.Mému muži údajně proces zpomalují lékama s tím, že to vyléčit nejde,tuddíž dlouhodobé utrpení? Neustále si stěžuje na mravenčení a otok rukou a bolest nohou, neudrží rovnováhu a má "motolici" v hlavě chodí s velkou obtíží, do toho je hrozně pesimistický dá se s tím něco dělat nebo usnadnit péči o něj? předem děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 6 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest rukou i nohou

 Jana

Rano vstavam cela rozlamana,boli me ruce ale tak moc ze mam co delat abych unesla sveho rocniho syna.Krece v litkach mam take..vsichni mi rikaji at si zajdu k Dr.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti nohou a yersinie

 michala

Dobrý den byla mi před časem zjištěna recivida yerinie a niní mám velké bolesti nohou a které jsou jako by stuhlé až to i jekoby pálí běžné analgetika nezabírají zkoušela jsem již i nimesil a revmatolog jen doporučil probiotika ale bolesti se stále zhoršují neměl by pro mě někdo nějakou radu co s tím v případě nějaký kontakt. Děkuji Michala

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Revmatoidní artritida plus neuropatie.

 Věra 123

Zdravím všechny.Mám revmatoidní artritidu dlouho asi 40 let/po anginách/ 2-3 stupně a k tomu asi 10 let neuropatii nohou a rukou.Nyní i močového měchýře,bojuji s tím 4 měsíce,moč v pořádku,potíže veliké.Opravdu hrozné spojení.Co mám za bolesti nebudu vypisovat.Jezdím často do lázní,snažím se cvičit co mě jde a hlavně chci napsat o lécích.Užívala jsem už kde co od Ibubrufenu po jiné preparáty i kortikoidy a nyní nesnáším už vůbec nic a musím trpět.Mám vedlejší účinky a je mě s léky hůř,než bez nich.Naposled mě lékař dal inj.Mectojed,sama jsem si píchala,jednou týdně,vydržela jsem do 3.inj.nedalo se to.Nevím co se mnou bude.Poraďte.

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Neuropatie

 Monika K.

Měřím cukr, hlídám stravu, doporučení lékaře dodržuju pravidelně, ale s neuropatickou bolestí mám problémy pořád :-( Zkouším kurkumu a Neuritogen, uvidíme…

Počet odpovědí: 10 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mravenčení v končetinách,bušení srdce, ztuhlé končetiny

 Jarmila Šromová

Brala jsem léky Lexaurin a Mabron léta. Po náhlém vysazení (lékařka) se u mě projevily bolesti, ztuhlé končetiny a mravenčení, zpomalená činnost, zhoršení paměti, vidění. Byla jsem na psychiatrii, kde mě byla ordinována medikace Trittico a Neurontin a Novalgin. Šla jsem na vl. žádost domů, stav je horší a horší. Vyšetření v nemocnici mě nikdo nenabídl. Už jsem nešťastná, nemůžu nic dělat a to málo jen s nejvyšším nasazením. Prosím, nechce se mě už ani žít, manžel má se mnou svatou trpělivost, ale nevím, jak to dlouho vydrží. Je mě 68 let a prý na to nevypadám, ale pozoruju, jak jsem za ty skoro 3 měsíce sešla. Jarmila.

Počet odpovědí: 10 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Polyneuropatie dolních končetin.

 Božena

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Počet odpovědí: 23 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Brnení chodidel po chemoterapii

 Mikolajková Věra

Jsem tři roky po chemoterapii a stále mne brní chodidla.Pomohlo vám někomu něco na to?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti svalů kloubů kosti , zad 5 měsíců po chemoterapii

 Marcela Bartoníková

Jsem po léčbě rakoviny prsu, 5 měsíců po chemoterapii a 2 měsíce po ozařování. Mám stále bolesti kostí, kloubů, zad a to hlavně v noci.Prodělala jsem při chemoterapii herpes zofer v zádové oblasti.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS