Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Diskuze

TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI

 Bohmova  16.2.2024 17:51

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Odpovědět

Odpověď

Re: Těhotenství a bleší kounuti
 Cempírek

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Těhotenství a bleší kounuti
 Bohmova

Dekuji za odpoved,zapomela jsem napsat,ze se jedna o psi blechy,doufam,ze by odpoved byla podobna.Dcera neni se psem ve stalem kontaktu.Pes je ockovany,prevazne zijici v domacnosti,kde jsou dve male deti a ty postipane nejsou,ani nikdo jiny z rodiny.Ac dcera vyrustala rodine,kde vzdy byl pes nikdy takovou reakci nemela.Je mozne,ze takovou reakci(cerveny,svedivy flek)zpusobilo tehotenstvi?
Moc dekuji za odpoved Bohmova

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Těhotenství a bleší kounuti
 Cempírek

Bližší informace by ukázalo vy šetření u kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Jak se pozná kousnutí od blechy

 Vladimír

Psa mám venku v kotci. Vlezl mu tam ježek. Pes ježka zadávil a ten mu za odměnu předal své blechy. Psa vyvážím do lesa autem. Tím jsem si zablešil nejprve auto, a posléze celý dům. Nejdříve jsem se o odblešení snažil sám. 12 litrů Bio Kill (cca 2500 Kč), téměř litr frontline ( 2000 Kč), asi dvacet sprejů proti lezoucímu hmyzu (1500 Kč), každodenní vysávání bytu a praní ložního prádla, několikrát denně sprchování a převlékání. Odblešení psa (nový obojek Foresto - 700 Kč, dvě tablety proti blechám 2x 400Kč, spálení staré a stavba nové psí boudy a opakovaný postřik kotce). Asi po měsíci jsem hodil ručník do ringu a zavolal deratizátora. První ošetření celého domu 9 000 Kč a čekám na druhé, doufám že poslední. Teprve po zásahu deratizátora byl poznat výsledek boje. Mohl jsem se konečně vyspat. Do nedávna úsměvná scéna z filmu na Na samotě u lesa, "... to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou... ", už pro mne není úsměvná. Bilance do současnosti 16,5 tisíce + 9 tisíc za příští zásah deratizátora. K tomu si připočítejte elektřinu ( dvě až tři pračky denně po dobu téměř dvou měsíců). Cena jednoho zakouslého ježka se blíží čtyřiceti tisícům. Ne, blecha pro mne není úsměvný parazit.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak vypadá kousnutí od blechy foto

 Jana

Máme doma kocourka, někdy doma spí. Připadá mi, že přinesl blechu. Nevím od čeho jíhého bych byla ráno poštípaná. A to jsem si myslela, jak nejsou kočky čistotné.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Štípance na těle

 Jaroslav

Dobry den, nevite od jakeho hmyzu by to mohlo byt? Puvodne to byl klasicky maly pupinek jako od komara a ted je z toho takovyto bolak o prumeru 2cm, ktery se zanecuje. Predem diky za odpovedi

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS